"Ny solcelleløsning til røde tegltage 

 

Det EUDP-støttede udviklings- og demonstrationsprojekt Building Adapted Solar Energy, der adresserer det store potentiale for integration af solenergi i bymiljøer, skal udvikle en solcelleløsning til røde tegltagsejendomme.

 

Projektet Building Adapted Solar Energy, BASE, har til formål at udvikle en priseffektiv højtydende solcelleløsning til integration i etageejendomme i bymiljø. Efter at have kortlagt arkitekturen i etageejendomme i bymiljø, stod det klart, at det var nødvendigt, at fokusere opgaven yderligere og valget er faldet på en af de mest udfordrende bygningstyper- ejendomme med røde tegltag.

 

De overvejende argumenter for røde tegltagsejendomme har været bygningernes store udbredelse på ældre Københavnerejendomme og at disse tage udgør en betydningsfuld del af Københavns historie og arkitektur. Men også netop fordi de er nogle af de mest vanskelige bygninger at opsætte solceller på, på grund af den store kontrast til solcellernes farve og struktur, og derfor udgør en spændende udfordring. 

Hele pressemeddelelsen kan downloades her

« Tilbage til nyheder