"Fremtidens energiproducerende tage og facader skal udvikles nu "

 

I Danmark havde vi med udgangen af år 2013 en knap 2 % dækning af vores samlede elforbrug med strøm fra solceller. Dette er en del, men dog ikke nær så meget som i Tyskland og Italien, der havde en 6 – 8 % dækning med solstrøm, men samtidigt meget mere end USA og Kina, der kun havde en hhv. 0,3 % og 0,5 % dækning. 

Udviklingen af det globale solcelle marked er faktisk sket primært efter år 2000, hvor man i Tyskland, efter en større demonstrationsindsats, igangsatte en succesfuld og styret støtteordning for solstrøm, der har sikret vækstrater på verdensplan på 30-50% om året – en udvikling, der stadig er gældende.

Situationen indtil i dag har været, at solcelleanlæg kun sjældent etableres når bygninger opføres, men primært har været noget man efterfølgende har tilført eksisterende bygninger og med det primære mål, at lave en god forretning ud af det. Så man er endnu ikke nået dertil, at solceller indtænkes som integrerede arkitektonisk gode overfladeløsninger til bygninger, hvor de udgør en naturlig del af tage og facader.

 

Hele pressemeddelelsen kan downloades her

« Tilbage til nyheder